Při objednávce nad 990 Kč - čokoládové sušenky jako dárek. Při objednávce nad 2490 KČ - krabička čokolád Jimmy Milky jako dárek. Těšíme se na vás.

Bonbony z horké čokolády

Složení: sušenky Masterwafer Classic dr Gerard

175 g hořké čokolády

200 ml husté smetany 36 %

50 g másla

HOŘKÉ KAKAO: 200 g hořké čokolády Weinrich´s

oblíbená drobenka

Příprava: Horkou čokoládu nalamte na malé kousky a dejte do teplovzdorné mísy. V kastrůlku ohřívejte smetanu, dokud se nepřevaří, a vlijte ji do mísy s čokoládou. Důkladně míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí, a odstavte na 15 minut.

Do čokoládové hmoty pak přidejte máslo a pečlivě míchejte, aby vznikla hladká hmota. Pokud má hmota příliš nízkou teplotu a máslo se nerozpouští, můžete ji ohřát ve vodní lázni. Misku přikryjte fólií a vložte na zhruba 3 hodiny do chladničky. Když hmota ztuhne, přidejte nadrobené oplatky a jemně promíchejte špachtličkou. Lžičkou rozdělte hmotu na polovinu, uložte na plech vyložený papírem a schovejte do chladničky na 10–15 minut. Po uplynutí této doby vyjměte, poválejte v sypkém kakau a vytvarujte kuličky. Bonbony znovu odložte do chladničky na 10–15 minut. Ve vodní lázni nyní rozpusťte zbytek čokolády a odstavte, aby čokoláda vychladla. Studené bonbóny máčejte v čokoládě a odkládejte na papír na pečení, aby ztuhly. Posypte oblíbenou drobenkou.

Čokoládu na tento recept naleznete na eshopu www.pravacokolada.cz

Dobrou chuť :)