Při objednávce nad 990 Kč - čokoládové sušenky jako dárek. Při objednávce nad 2490 KČ - krabička čokolád Jimmy Milky jako dárek. Těšíme se na vás.

Dezert s růžovou jahodovou pěnou

Složení: 1kg jemného plnotučného tvarohu

1 šálek cukru

vanilkový cukr

2 neslazené vanilkové pudinky

1 šálek mléka

4 vejce

100g másla

máslové sušenky lístečky dr Gerard

PĚNA: 1 jahodové nebo pomerančové želé

2 lžičky želatiny

1/2 rozmixovaných jahod

300g řeckého jogurtu

Příprava: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, tvaroh, vejce – PRIČEM CELÝ ČAS MÍŠEME! (V případě, že Vám vzniknou bulky, použijte mixér). Do směsi, kterou stále vaříme, nakonec přidáme pudink rozmíchaný v mléku, také za stálého míchání. Když směs opět sevře a začne houstnout, odstavíme je (důkladně zhoustne po vyhladnutí v chladničce!).

Plech vyložíme papírem, a poklademe na něj pomrvené sušenky. Lehce vychladlou směs vylijeme na plech, a po vrchu posypeme pomrvenými sušenkami. Jemně zatížíme.

Necháme vychladnout.

PĚNA: Želé a 2 lžičky želatiny rozpustíme podle návodu, avšak zmenšíme množství vody o polovinu. Následně počkáme, až vychladne.

Rozmixované jahody spojíme s jogurtem a přidáme vychladlou, ale ještě tekutou želatinu. Vše dobře utřeme, vylijeme na vychladlý dezert a odložíme na noc do chladničky.

Dobrou chuť.